Zinzino és a D-vitamin kapcsolata

Zinzino és a D-vitamin, azaz elegendő e az a mennyiség egy ember számára, amit a Zinzino terméke tartalmaz.

Sok kérdés befut hozzám, hogy mivel szedhetők együtt a Zinzino termékek, és mi biztosítja, hogy azok elegendőek e, illetve nem e lesz káros túlfogyasztás belőlük.

Mindjárt itt az elején tisztázzuk le. A Zinzino nem gyógyszer. Egy étrend kiegészítő, melynek hatása számszakilag mérhető. (kevés ilyen van, ha egyáltalán van). Az esetek 90%-ban bármivel szedhető, de legjobb az, ha mindenki tisztázza ezt a saját orvosával. Bár a termék jó hatását hamar észre lehet venni, ha reálisan vizsgálod magad.

Mi a D-vitamin ?

d-vitamin

Én eddig azt tudtam róla, a csont fejlődéséhez kell ez a vitamin. Most, utána néztem egy kicsit. Meghallgattam Széplábi Éva egészségügyben dolgozott vezető előadását, és azóta tudom.

 

A D-vitamin egy ősi hormon, amely az agyfejlődéstől, a cukoranyag cserénken át, az immunrendszer működéséig, széles körű hatással bír és nem csak a csontoknak a vitaminja.

Sokkal összetettebb hatása van, és hiányában egyszerűen fogékonyabbak leszünk a fertőzésekre. Az immunrendszerünk sokkal rosszabbul működik. Károsítja a hasnyálmirigyet (ez termeli az inzulint). Nem mindegy milyen minőségű inzulin sejtek osztódnak tovább. Ezek a sejtek szabályozzák a vércukor szintünket. Ha ez a szabályzás nem megfelelő szintű, akkor abból előbb-utóbb cukorbetegség lesz.

A D-vitamin hiánya a magzatoknál nagyon súlyos rendellenességeket okozhat. Több kutatás bizonyítja, hogy ennek hiányának, köze van nagyon sok daganatos és autoimmun betegségekhez. Nem beszélve a szív és érrendszeri betegségekre gyakorolt hatásáról.

Ha tudjuk, hogy ennyire fontos, akkor miért van olyan sok D-vitamin hiányos ember?

Elterjedt egy tévhit, hogy ez egy zsírban oldódó vitamin, és nehogy véletlenül túl adagoljuk. Régi kutatások adatai alapján alacsonyan határozták meg a D-vitaminból szükséges mennyiséget.

Továbbá a D-vitamin hatékonyságát, felszívódását nagyon sok minden befolyásolja. Ezt a napfény vitaminjának is nevezik, hisz az emberi szervezet ezt napfény hatására termeli.

Viszont nem eleget vagyunk napfényen, illetve amit ott eltöltünk az nem fedetlen testtel tesszük. Továbbá napjainkban a nap káros sugárzása (UV sugárzás) is akadályoz bennünket a napfény vitaminjának a természetes felvételében.

Érdekes módon, ha ügyelsz arra, hogy megfelelő időt tölts napon és még ruházat nélkül is vagy, ahogy barnul a bőröd egyre kevesebb D-vitamin képződik a szervezetedben. Olyan embereknél akik idejük javát (10-12 órát) alig ruhában, a tengerparton teli napsütésben töltik, náluk is 51% D-vitamin hiány mutatható ki napjainkban. Tehát hiába van nyár, a D-vitamint pótolni kell.

A táplálkozási szokás is nagymértékben befolyásolja a D-vitamin felszívódását. Magnézium nélkül nem tud beépülni, hasznosulni a szervezetben. A mai ételeink tápanyag minősége se megfelelő a D-vitamin pótlására. Ezért kellenek az étrend kiegészítők.

Az Balance Oil -ban és az xTend -ben is van D-vitamin

Kell e még ehhez szedni D-vitamint? Mi a helyzet, hogy ne legyen túladagolás.

Balance Olaj -ban van 20 mg D-vitamin ami 800 nemzetközi egységnek felel meg. Ha xTend -et is fogyasztasz, (abban a magnéziumon kívül, mely segíti a mikro tápanyagok felszívódását), szintén van 20 mg D-vitamin, és ez összesen már 1600 nemzetközi egység.

Ha nincs módod a napfény megfelelő hasznosítására, még ehhez a mennyiséghez is vehetsz magadhoz D Vitamint nem fogod túl adagolni. Csak a megfelelő hasznosulást fogod elérni vele.

Tehát a válasz az. Bátran a D-vitaminnal, 1500-200 nemzetközi egységig csak az egészséged nő vele. Ebből is láthatod, hogy a Zinzino és a D-vitamin, szoros kapcsolatban van egymással.