Zinzino … Átverés ? 1 rész

Zinzino átverés … vajon ez a megjegyzés mennyire lehet valós. Vizsgáljuk meg ezt a kérdést.

Mi az átverés ? A magyar értelmező szótár valahogy így határozza meg a dolgot.

Átverés = Csalás

1.Álnok rászedés; rosszindulatú tévútra vezetés. Más látszat keltése alantas érdekek alapján. Ilyen cselekedet eredménye: az így okozott kár.

Csalás az iskolában

2. Jogi: Szándékos megtévesztés mint bűncselekmény. Ravasz félrevezetéssel elkövetett szándékos megkárosítás.

Mi a közösségi értékesítés? (MLM)

A multilevel marketing-rendszer lényege, hogy az értékesítés a vállalattal alvállalkozói szerződésben lévő értékesítők vagy hálózatépítők által történik, személyes fogyasztás, illetve az ismerősök felé történő ajánlás által. Az értékesítést lényegében a független termékforgalmazókból álló, többszintű érdekeltségi viszonyok alapján épülő hálózat végzi, mely a terméket vagy szolgáltatást közvetlenül, direkt módon juttatja el a fogyasztókhoz.- Wikipédia

Magyarország egyik „negatív” csengésű szava az MLM

Vajon miért? Mert sok embert „behálózott”, s bizony sok embernek okozott negatív érzést, pénzügyi veszteséget.

Na de kik is ezek az emberek? A java azt gondolta, itt nem kell dolgozni, befizetek kisebb nagyobb pénzt és a hálózat megkeresi nekem majd a nagy jövedelmet.

A másik verzió, mikor itt a „vezető” pozícióba került emberek, igyekeznek saját zsebre dolgozni és ezáltal mások pénzéhez jutnak, illetve juthatnak, bizonyos torzításokkal. (pld. rosszul fordított és előadott vállalati szabályokkal)

Na de kérdem én? A való világban, az állami vagy más munkahelyeken nem így van? Sok állami cég tönkremegy, nem fizetik ki a dolgozókat, hatalmas összegeket elcsalnak (semmiből lesznek a vezetők milliárdosak), ez rendben van? Ez nem negatív dolog? De hogy nem, csak mi magyarok kicsit érdekesen gondolkodunk. (Büntetlenül vannak túlárazott beruházások, ki nem fizetett vállalkozók, elcsalt pénzek stb. stb.)

No de akkor mi lehet az igazság?

Szerintem, az MLM egy vállalati értékesítési forma, ugyan olyan emberek részvételével, mint bármelyik gazdasági formátumnál. Itt is ott is vannak jó (becsületes) és csavargó emberek. A normál vállalati formánál van egy előny, ha a cég nem megy tönkre, a dolgozó akkor is kap jövedelmet, ha nem teljesít. A közösségi értékesítésnél csak akkor van jövedelem, ha van teljesítményed. Aztán még itt sorolhatnák érveket és ellen érveket, de nem ez a cél. Viszont fontosnak tartom megjegyezni, hogy a közösségi értékesítő rendszerek nagyon sokat fejlődtek és sok előnyre tettek szert és a termékek kiválóak lettek. (na persze nem minden cégnél)

Hogy mi a Zinzino átverés …?

Én azt gondolom a Zinzino átverés nem létezik. Hogy miért? Ezt a következő részben írom le.

Ha vásárolni szeretnél, vagy segíteni a terjesztésben, legjobb ha mind a két gombon beiratkozol.

A termék érdekel

Vannak kérdéseid? Tedd fel!