Ne feledd …. a Spenót = a készítmény „titkos” neve.

Mitől más a Spenót…  A Spenót –ról többen kérdezik tőlem, hogy ugyan mondjam már meg, hogy mitől más a Spenót mint a többi hasonló étrend kiegészítő. Nos, ha én ezt meg tudnám mondani, az igen érdekes lenne, hisz egy autószerelő vagyok, nem értek a gyógynövényekhez. Viszont a technológiai eljárásokról van fogalmam.

A Spenót kapszulájában is található zöld tea, fekete áfonya és ribizli, borókabogyó, gyömbérgyökér, citromfű, csalánlevél, máriatövis mag hatóanyagainak gyógyszerkönyvi tisztaságú kivonata. Amiben más mint a többi hasonló termék, hogy ez a készítménnyel, a gyártási eljárásnak köszönhetően sikerült elérni, hogy a hatóanyag kivételes módon 10 kvadrillió (10-a 25-en) szabad elektronhatást tartalmazzon, rendkívül alacsony molekulatömeg mellett. (5 000 Dalton alatt) – A Dalton, tömeg-mértékegység az atomok és molekulák világában. Az összetételnek köszönhetően a hatóanyagok „sérülésmentesen” jutnak el a szervezet minden pontjára, mielőtt azokat a szervezet megkötné, felhasználná vagy megsemmisítené. Nos, hogy mitől más a Spenót…  ?  Hát ettől.

Növényi eredetű alkotóelemek

A Spenótról elmondható, hogy növényi eredetű alkotórészei többféle flavonoid komplexet tartalmaznak: flavon derivátumokat és polifenolokat, katekineket, leukoantocianidineket, antocianidineket.

No kedves olvasó, ne hidd, hogy én pontosan tudom mik ezek. A termék prospektusából másolom ki ezeket a dolgokat, megpróbálva egyszerű emberek számára is érthetővé tenni. Ezen összetevők biztosan szerepelnek más hasonló termékben is, csak a hatásmechanizmusuk nem ugyan az, a különleges technológiai eljárás miatt.

Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet 2013. október 25.-én kiadott antioxidáns vizsgálata szerint „a Spenót humán sejtes rendszerben a sejtek antioxidáns kapacitását szignifikáns mértékben emeli.”

Többszörösen ellenőrzött módon az összetevők termesztésénél nem használnak semmilyen vegyszert, műtrágyát. A kapszulába kerülő összetevők mély fagyasztásos hibernációs vákuumszárítási technológián mennek keresztül. Ez napjaink legkorszerűbb és legkíméletesebb módszere, amely a folyadék kivonása során megóvja a növényben található biomolekulákat és hatóanyagokat.

Elektronhiány pótlása

Az erős elektronhatással kiegészített antioxidáns összetevők szervezetre gyakorolt hatása, a szabad gyökök befogásában és semlegesítésében betöltött szerepe ma is jól ismert. A technológia első lépcsőjének eredményeként létrejön az alacsony molekula tömegű, rendkívül nagy szabad elektronhatással bíró, nyers „hordozó antioxdáns” kapszula, amely képes arra, hogy elektronhiányt pótoljon és ezzel megelőzze, hogy a hiányzó elektronok pótlására „elektronrablással” kerüljön sor.

Antioxidánsok segítségével csökkenthetőek a szervezetben zajló és az öregedést, illetve a betegségek kialakulását okozó, reaktív folyamatok hatásai.

Forrás: A Spenót bemutató prospektusa.

Kérlek, ha további infókat szeretnél kattints ide…

Vannak kérdéseid? Tedd fel!